Teknisk SEO – hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?

Dette indhold er sponsoreret

I en verden, der bliver mere og mere digital kommer der mere kamp om at være den mest synlige hjemmeside på de online søgemaskiner – især på Google. Derfor benytter de fleste hjemmesider af søgemaskineoptimering (SEO), der er en række strategier, der bruges til at gøre hjemmesiden mere pålidelig for søgemaskinerne, som derfor rangerer dem højere end andre hjemmesider. Men hvordan gør man det? Læs med her i artiklen og find ud af, hvad det hele handler om.

Hvad er teknisk SEO?

Teknisk SEO handler om at sikre, at din hjemmeside opfylder de tekniske krav, der er til en hjemmeside, der skal rangeres højt på Google. Læs mere om teknisk SEO her, da dette er en kort forklaring. Teknisk SEO er vigtigt fordi det er med til at sikre, at din hjemmeside kan findes og indexeres af Google. Det er altså med til at sikre, at dine brugere kan finde din hjemmeside. Teknisk SEO handler også om at sikre, at din hjemmesides indhold er let tilgængeligt for både brugerne og Google. Teknisk SEO er alt sammen med til at sikre, at du får mest muligt ud af din hjemmeside på Google.
Men det er vigtigt at huske, at teknisk SEO ikke kan stå alene – man skal også huske at lave on-site og off-site SEO for at få de bedste resultater for ens hemmeside.

Hvorfor er det vigtigt at have en god teknisk SEO?

Teknisk SEO handler om at sikre, at din hjemmeside kan findes og indekseres af søgemaskinerne. Det er vigtigt fordi, hvis ikke søgemaskinerne kan finde og indeksere din hjemmeside, vil du ikke komme til at dukke op i søgeresultaterne – og dermed få besøgende på din hjemmeside. Teknisk SEO er altså med til at sikre, at dine brugere kan finde dig på nettet.

Kan man outsource sin tekniske SEO til en ekstern virksomhed eller specialist?

Ja, det kan man sagtens. Der er mange virksomheder og specialister, der tilbyder teknisk SEO-optimering. Det er dog ikke nødvendigvis en god idé at outsource denne type optimering, da det ofte er meget specifik viden, der kræves for at lave en teknisk optimering. Derudover kan det være svært at finde en ekstern virksomhed eller specialist, der har den samme forståelse for din virksomheds mål og ønsker som dig selv. Det er derfor ofte bedre at lave teknisk SEO-optimeringen inhouse. De andre former for SEO – altså on-/off-site SEO er derimod velegnet at outsource, hvis man ikke selv er en haj til at optimere hjemmesidens indhold eller lave linkbuilding.

Teknisk SEO handler om at optimere din hjemmeside, så søgemaskinerne kan finde og indeksere dine sider. Teknisk SEO er især vigtigt for store hjemmesider med mange sider.