Er du helt ny i SEO-verdenen så er denne artikel til dig. Vi giver dig 4 simple SEO-tips, som du kan bruge, når du selv arbejder med SEO på din hjemmeside eller webshop.

Lad os bare komme i gang og starte med tip 1!

1. Pas på med at optimere til ens søgeord

Der er efterhånden opstået en opfattelse af, at man skal optimere til hvert eneste lille søgeord. Dette er dog en stor fejl, da Google her på det seneste er begyndt at rangere store sider på mange små søgeord i stedet for at rangere mange små forskellige sider på de forskellige søgeord.

Er dine søgeord f.eks.

  • Billig bredbånd
  • Billigt bredbånd
  • Billigste bredbånd
  • Bredbånd
  • Priser på billigt bredbånd
  • Det billigste bredbånd

Osv…

Så skal du ikke lave en side til hvert af disse søgeord, men i stedet én side som rammer dem alle.

2. Linkbuilding er stadig vigtigt

Linkbuilding er stadig en utrolig vigtig del af SEO, og jo flere gode links du har, jo bedre vil du blive placeret i søgeresultaterne.

Her gælder det stadig, at kvalitet er langt bedre en kvantitet. 2 gode links fra autoritære sider er altså stadig bedre en 20 links fra små ligegyldige sider. Faktisk kan mange små links fra sider uden værdi i nogle tilfælde være direkte skadelige.

Relevans er desuden rigtig vigtigt for dine line, og er du indenfor rejsebranchen, så er links fra andre rejse-sider selvfølgelig langt bedre end links fra sider der handler om noget andet.

3. Hastighed er blevet vigtigere

Hastigheden på din hjemmeside er vigtigere end nogensinde før. Google har fuldt fokus på mobiloptimering, og på mobiler duer det ikke, at en side er tung og langsom.

Derfor skal du fokusere på at din side loader hurtigt og uden problemer. Brug f.eks Google page speed insights til at teste hastigheden på din side.

4. Optimer til ”fremhævet”-uddrag

Google er i højere grad begyndt at fremhæve uddrage fra forskellige sider i deres søgninger.

Hvis du bliver valgt til et fremhævet uddrag, betyder det, at du vil blive placeret som nr. 1 i søgeresultaterne, sammen med et relevbant uddrag fra din side.

Et fremhævet uddrag er nok den bedste placering og eksponering du kan få på Google, og derfor er det altid en god idé at have dette med i tankerne, når du SEO-optimerer dine sider.

Vil du gerne blive endnu bedre til SEO uden at betale en formue for et traditionel SEO kursus med fremmøde, så kan dette online SEO kursus for begyndere anbefales!