Sådan starter du en succesfuld virksomhed, der kan øge din økonomi

Jeg har tidligere skrevet, at Praha Expert – accommodation in Prague Apartments har fået PageRank 4. Det er selvfølgelig rigtig rart og føles som en anerkendelse af, at mine SEO anstrengelser ikke har været forgæves.

Men jeg har erfaret, at det har en anden effekt – for efter opgraderingen er jeg blevet en interessant linkpartner for andre webmasters. Det betyder, at jeg nu får typisk 3-4 forespørgsler om ugen om linkbytte. Og det er jo dejlig bekvemt, at jeg ikke skal gå til andre, men at de kommer til mig. Så for tiden sker der en jævn og stabil opbygning af links til siden, storst set uden besvær for mig.

Som tidligere nævnt bruger jeg LinkAssistant til at holde styr på mine linkpartnere, og dette program kan både sende den bekræftende e-mail med mine linkdetaljer til de nye partnere og desuden helt automatisk opbygge de sider på mit site, hvor disse links vises. Endelig giver det andre webmasters muligheder for at foreslå linkbytte gennem en formular, som så efterfølgende sender en mail til mig. http://www.praha-expert.eu/resources/links.html. Og fordi det er så nemt, så får jeg faktisk normalt svaret på henvendelserne med det samme.

For øjeblikket er jeg i gang med at lave et helt nyt design til Prag Eksperten. Det har siden trængt til længe. Men jeg har også opsagt aftalen med Aleksika, som oprindeligt har SEO optimeret siden, og så er det bedst at skifte ham for at undgå krav fra deres side om, at jeg måske stadig bruger noget af deres materiale. Jeg har tidligere været virkelig glad for samarbejdet med Aleksika, som i begyndelsen opnåede rigtigt gode resultater og har været den direkte årsag til, at jeg kunne få kunder nok i butikken til at kunne leve af det. Men i meget, meget lang tid har de ikke gjort noget som helst på trods af, at jeg har bedt dem om at følge op – de har dog husket at sende regningen hver måned. Og mængden af traffik er dalet, hvilket jeg selvfølgelig ikke kan acceptere. Og hvis jeg analyserer mine Google placeringer vha. RankTracker, kan jeg se, at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem de anvendte søgeord og så den side på mit site, som er målrettet til det pågældende søgeord. Altså, hvis der f.eks. er lavet en landingpage, som er optimeret til termen “kør selv ferie i Tjekkiet“, så bør det naturligvis også være netop den side, der rangerer bedst i Google – hvis det er tilfældet, så er siden lavet optimalt. Det er det bare ikke, det er derimod en anden side. Dermed kan jeg se, at der er mulighed for at optimere den landingpage, som knytter sig til Kør selv ferie i Tjekkiet – og der er med andre ord rum for forbedring. Dette er helt elementært og ikke videnskab på højt niveau, og når mit SEO firma ikke vil udnytte denne viden – ja, så vil jeg hellere gøre arbejdet selv!

Så lige nu knokler jeg for at få flyttet alt indhold over i den nye skabelon. Og det tager tid, for jeg tjekker selvfølgelig, at al information er helt up to date, så det er næsten som at starte forfra. Men samtidig glæder jeg mig til at se det nye design i praksis. Og jeg glæder mig også over, at jeg går et skridt fremad mht. teknologien og nu anvender et bedre og smidigere system, således at jeg i fremtiden kan implementere ændringer på alle sider ved bare at ændre på skabelonen.

Når dette arbejde er færdigt, vil opgaven i de følgende mange måneder være at monitorere resultaterne i Google og lave justeringer på de mange landingpages (der er tæt på 90), således at der bliver bedre sammenhæng mellem målsætningerne og resultaterne. Det skulle gerne betyde, at trafikken vil øges væsentligt frmover til gavn for privatøkonomien 🙂

Til sidst et helt skamløst reklameindlæg (nu er du advaret, men læs det alligevel):

Jeg kunne ikke forestille mig at skulle holde styr på linkbuilding for adskillige websites uden at have et fornuftigt værktøj til rådighed. Der findes mange derude, og jeg skal ikke påstå, at jeg har fundet det bedste på markedet. Men jeg tør i hvert fald helt uden at få røde øren sige, at jeg er meget, meget glad for det program, jeg bruger – nemlig LinkAssistant.

Jeg bruger det til følgende:

  • At lede efter potientielle linkpartnere. Jeg kan indtaste søgeord og derefter vælge mellem forskellige mulige søgninger – og kort tid efter har jeg nogle helt konkrete forslag til, hvor jeg kan forsøge at udveksle links
  • Programmet kan opbygge mine egne linksider helt automatisk efter en skabelon, som principielt bare er en eksisterende side i mit eget design. Desuden kan andre på disse sider ansøge om linkbytte, og jeg modtager helt automatisk en e-mail med forespørgslen. Det bliver næppe nemmere end det. Eksempel: http://www.prag-hoteller.dk/ressources/links.html
  • Jeg kan bruge det til at holde styr på, hvilke link kataloger, jeg har tilmeldt mig og hvis der forlanges reciprocal (gensidigt) link, kan jeg lave det med det samme, simpelthen ved at krydse en boks af og vælge kategori. Programmet genererer selv siderne med links og uploader dem til mit webhotel via ftp.
  • Jeg kan helt enkelt kontrollere, om mine linkpartnere er ærlige og faktisk leverer det link, de har lovet. Det gør jeg med jævne mellemrum, og hvis de ikke lever op til aftalen, kan jeg direkte fra programmet sende dem en reminder vha. de indbyggede e-mail skabeloner (der selvfølgelig kan tilrettes helt efter behov). Programmet kan også se, om der f.eks. bruges “nofollow” tag hos linkpartneren – så er linket værdiløst. Det opsnuser endda, hvis linkpartneren har begrænset sin linkside med en robot.txt – så er linket også helt værdiløst
  • Jeg kan ved et enkelt klik få genereret rapporter, som viser fremgangen og analyserer værdien af de links, jeg allerede har.

Du kan gratis downloade en prøveversion her: LinkAssistant Trial Version

Du kan købe en fuld version her: LinkAssistant Professionnal eller LinkAssistant Enterprise

Du kan læse en rapport om mit arbejde her: LinkAssistant Case Study