Du er vild med bloggerkulturen, du synes det er fantastisk at du kan læse om en masse interessante emner, det kan være fra et professionelt perspektiv, og det kan være ”helt almindelige” menneskers meninger og holdninger om et bestemt emne.

Det bedste af det hele er, at alle kan lave en blog, det er både virksomheder og privatpersoner, ja det kunne være dig selv, der startede en blog. Så hvis du sidder derhjemme og drømmer om at starte din egen blog, er der nogle ting du skal være opmærksom på før du går i gang. En blog kræver tid, energi og hårdt arbejde, derfor er det vigtigt at du brænder for det du blogger om, og ikke blot skriver indlæg, som du håber på at folk vil læse.

Så det første du skal gøre er, at finde ud af hvad din blog skal handle om. Dernæst bør du anskaffe dig en MacBook, som både er ideel til at skrive på, samt redigere billeder og videoer på. Når du har skaffet dig det rigtige udstyr og har lagt en plan for din blog, skal du i gang med at skrive en masse indlæg.

SEO og blogging går hånd i hånd

Du tænker sikkert ”Det er da nemt, jeg skal bare skrive nogle tekster”. Men er det nu også blot at skrive nogle tekster? Fordi alle kan skrive en tekst, men det er ikke alle, der formår at skrive en interessant tekst, som folk har lyst til at læse. Derfor er det vigtigt at dine indlæg handler om noget relevant og har et spændende indhold, så folk får lyst til at klikke sig ind på din blog. Hvis du har skrevet en medrivende og indholdsrig tekst, skal du blot sørge for at skrive gode meta descriptions og korrekte og søgevenlige titler på dine blogindlæg, så har du sørget for et SEO-venligt blogindlæg.

Dette betyder at dit indlæg, og herved din blog, kommer højere op i på Google, når en bruger søger på et ord, der er relevant for dit indlæg. På den måde kan du få flere læsere, som betyder mere interesse og herved en endnu højere placering på Google. SEO er meget vigtig for din succes som blogger, da det vigtigste for en blogger er at få så mange læsere som muligt. Det gælder både for privatpersoner og for virksomheder. Det er altid en fordel at være øverst på Googles søgemaskine, da det stort set altid er de første hits, der bliver klikket på.

Vedligehold din blog og forbedre din SEO placering

Når din blog efterhånden er kommet højere og højere op på Google og den har haft en del læsere, er kunsten at bibeholde disse læsere. Det er vigtigt at få nogle faste læsere, som følger din blog og flittigt læser med. Derfor skal du fortsætte med at skrive gode tekster, som din målgruppe gerne vil læse. For at gøre din blog endnu mere attraktiv, kan du tage en masse billeder, der passer til de forskellige indlæg du skriver.

Det gør også oplevelsen af det du læser mere levende, og hvis der kommer en ny læser fanger billeder altid øjnene som noget af det første. Dette gør din blog endnu mere spændene, og hvis du sørger for at man kan dele dine blogindlæg på de sociale medier, kan du få endnu flere læsere, samt vigtigst af alt, en endnu højere placering på Google.

Flere læsere betyder mere interesse, så sørg for at få så mange læsere som muligt. Derfor skal du gøre din blog så lækker som muligt, samtidig med den er relevant. Hvis du sørger for det, sørger din SEO-venlige tekster for resten.