Anmeldelse af Ahrefs.com

Er du på jagt efter et værktøj, der kan hjælpe dig igennem den komplicerede jungle, som SEO arbejde ofte er, så kan Ahrefs være det værktøj, som du går og mangler.

Det er formentlig det bedste værktøj til lige netop dette arbejde, der findes på markedet, og derfor kan det for de fleste godt betale sig at kaste lidt penge efter dette værktøj.

Selvom Ahrefs ikke kan indstilles til dansk, så kan man som dansker sagtens få fuldt udbytte af værktøjet, da det indeholder data fra det danske marked. Tysk, svensk og engelsk er bare nogle af de andre, mange mulige sprog. Ahrefs giver dig en masse forskellige muligheder for at forbedre din hjemmesides placering i søgemaskinernes algoritmer.

Deres værktøj er bygget nemt og overskueligt op, og det er nemt at navigere rundt, da man har adgang til alle de mest nødvendige dele af siden, når du befinder dig på forsiden. Nogle af de vigtigste ting du får hos Ahrefs er:

  • Nem adgang til pålidelige data om søgeord til søgeordsanalyser
  • Mulighed for at studere dine konkurrenter
  • Tjekke backlinks, ankertekster mv. ifm. linkbuilding arbejde
  • Et nemt, brugervenligt tool med en masse muligheder og løsninger til SEO-arbejde, både på begynder og ekspertniveau

Test værktøjet gratis i 7-dage via dette link

God service, der hjælper dig hele vejen igennem

Når du kommer ind på Ahrefs, vil du starte med at lande på forsiden. Her vil du øverst oppe få overblikket over de forskellige faner, og ved at scrolle ned af forsiden vil du blive præsenteret for nogle af de vigtigste data og muligheder, der er integreret i værktøjet. Du vil også se nogle kommentarer og anbefalinger af Ahrefs, der er skrevet af succesfulde og kendte erhvervsfolk.

Ved førstehåndsindtrykket af værktøjet er det tydeligt, at Ahrefs godt ved, at deres område er kompliceret. De ved godt, at mange af deres kunde måske ikke ligefrem er eksperter i SEO-arbejde, og derfor har de da også flere muligheder for at søge hjælp. Idet hjemmesiden indtrædes, popper en live chat funktion op.

Her kan du stille spørgsmål til deres kundeservice hele døgnet fra mandag til fredag. De svarer ganske hurtigt, og er meget behjælpelige. Derudover har de et faneblad, der hedder ”Help”, hvor man kan finde guides og forklaringer på ens mange mulige spørgsmål ved at enten at vælge de meste hyppigt brugte forklaringer eller søge selv. Denne funktion virker rigtig godt.

Priser for Ahrefs.com

Ahrefs er selvfølgelig ikke et gratis værktøj, og priserne er meget forskellige afhængig af, hvordan man ønsker at bruge værktøjet, og hvor mange muligheder, man ønsker. Er man lidt skeptisk omkring Ahrefs, kan man starte med en prøveperiode på 7 dage for bare 7 dollars. Herfra kan man så vurdere, hvordan man ønsker at fortsætte.

Vær kritisk

Ahrefs giver dig mulighed for at sammenligne dit SEO arbejde med dine konkurrenters. Du kan se, hvordan du rangerer og du kan se, hvorfor du rangerer, som du gør.

Derudover kan du nærstudere dine konkurrenter og derved ”stjæle” nogle af deres succesfulde valg. Det er dog vigtigt altid at være kritisk overfor dataen og de ting du finder – for især mht. SEO, er det ikke altid du kan copy-paste fx en konkurrents valg og løsninger. Fx ift. indhold, links mv., da meget andet spiller ind også.

Denne anmeldelse er sponsoreret af erhvervsposten.dk