Sådan optimerer du din arbejdseffektivitet

Der er jo ingen tvivl om, at den vigtigste søgemaskine at blive fundet i, er Google. I mit arbejde med at optimere Praha Expert – Prague apartments har jeg engang imellem været frustreret over, at mine søgeresultater er udmærkede i nogle søgemaskiner – især MSN Live – men at Google hele tiden har haltet bagefter.

Men nu sker der noget! I den seneste RankTracker rapport er der fremgang på næsten alle de vigtigste søgetermer, og især mine vigtigste termer, som er Cheap Accommodation Prague, Cheap Prague Accommodation og Holiday Apartments Prague har fået et ordentligt nøk opad. Ingen af dem ligger i top 10, hvilket også ville have overrasket mig meget på dette tidspunkt, men de er godt på vej. Især Cheap Prague Accommodation er tæt på – i skrivende stund på 29. pladsen (målt manuelt). Det giver virkelig grobund for optimisme, og dagen er gået med yderligere linkbuilding.

Jeg har brugt det fremragende redskab Link Assistant. Jeg skal ikke påstå, at det gør al arbejdet for mig, for jeg tjekker stadig hvert enkelt forslag nøje og gennemgår det manuelt. Men det har trods alt i løbet af få minutter fundet 40 sites, jeg kunne undersøge og tage kontakt til (jeg sorterede omkring 10 fra), og det holder desuden styr på mine tilmeldinger til webkataloger (directories).

Der er nogen, som siger, at webkataloger og gensidige links ingen værdi har. Jeg tror ikke på det. Jeg har netop opnået PageRank 4, bl.a. ved hjælp af sådanne links.

Der er nogen, der siger, at PageRank ikke spiller nogen rolle. Jeg tror ikke på det. Jeg har netop fået meget bedre søgeplaceringer efter at være gået fra PageRank 3 til 4.

SEO er måske i virkeligheden ikke så mystisk, som nogen gerne vil gøre det til – måske nogen, der skal leve af at lave SEO for andre?

Seneste Page Rank rapport kan ses her:

rankings-report-2009-05-30