Søgemaskineoptimering (SEO) er en lige som bogen “Den uendelige historie” i den forstand, at processen med at søgemaskineoptimere din hjemmeside eller webshop ikke har en slutdata – det er en løbende proces som kræver tid, ressourcer og dedikation.

Der kommer hele tiden nye måder at fremme sine placeringer i den organiske søgeresultater i Google og interessant nye måder at promovere sine produkter på f.eks. med introduktionen af Google Shopping og reklamevideoer direkte i YouTube videoer.

Så uanset om du driver en hjemmeside som tilbyder tjenester, en webshop som sælger produkter eller en indholdsside ønsker flere læsere eller abonnenter, så er søgemaskineoptimering en essentiel del af din langsigtede strategi.

For at lette dit daglige arbejde med søgemaskineoptimering, som vil komme til at fylde en del, så vil vi i denne artikel fokusere på nogle af de software applikationer som kan automatisere SEO-opgaver og samtidigt åbne op for meget af den rådata som alle hjemmesideejere besidder, men som kan være yderst kompliceret at analysere og evaluere på uden et IT-værktøj.

SEMrush er et godt sted at starte

Det første vi kigger på hedder SEMrush og er et SEO-værktøj som mange professionelle bruger som en integreret del af deres SEO-strategi. For det første skal det nævnes, at SEMrush ikke er billigt – det koster cirka 70 dollars per måned, men så får du også funktionalitet som er mindst det tidobbelte værd.

SEMrush er målrettet den mindre eller mellemstore virksomhed, der ønsker ét centralt sted til håndtering af alle SEO-opgaver.

Nogle af de egenskaber som er værd at fremhæve ved SEMrush er:

– Kan spore alle backlinks fra et domæne
– Kan evaluere sægetrafik fra en PC og fra mobile enheder
– Kan finde nye og værdifulde søgeord til din kampagner
– Kan analysere indgående links og måle deres værdi for din hjemmeside

Brugerfladen i SEMrush er nybegynder-venlig, men kan sagtens anvendes af en SEO-haj til at lette adgang til specifikke værktøjer og funktioner. Du kan sortere og analysere data på tværs af enheder, lande, trafikkilder og meget mere.

Databearbejdningen i SEMrush er ret unik og hvis du sætter dig ind i applikationens funktioner, så kan du høste store genvinster i dit daglige SEO-arbejde.

Du kan teste et udvalg af funktionerne i SEMrush via dette link til deres hjemmeside. På siden KimLudvigsen.dk kan du finde andre programmer til bla. søgemaskineoptimering og til Windows og Linux.