Sådan optimerer du din arbejdseffektivitet

At blive super skrap til SEO, handler for det første om effektivitet og for det andet om den rette strategi. Alt hvad du skal vide om SEO, kan du allerede finde på siden, og denne artikel handler ikke om hvordan du bliver bedre til SEO, men om hvordan du gør din arbejdseffektivitet bedre. Man kan nemlig være nok så god til principperne i omkring SEO, men hvis man arbejder ineffektivt, så kan det i princippet være lige meget.

Har du nogensinde tænkt over hvordan din koncentrationsevne egentlig er, og om du har svært ved at fordybe dig fuldstændig, i en opgave ad gangen? Disse evner, er evner vi udvikler som børn allerede i en tidlig alder. Når vi udsættes for en lang række forskellige situationer igennem vores liv, så træner vi helt ubevidst forskellige egenskaber i vores psyke, og bliver svagere på de områder der sjældent stimuleres. Hvis du oplever at du har svært ved at arbejde effektivt i længere tid ad gangen, eller at du har svært ved at fordybe dig i en arbejdsopgave ad gangen, så kan du heldigvis nemt arbejde på at optimere din effektivitet.

Træning af psyken sker hele tiden

Psykologiske egenskaber bliver hele tiden testet, og er derfor noget vi arbejder med hele tiden. Vores bevidsthed kører hele tiden på fuld skrue, og hjernen arbejder på højtryk dagen lang. Derfor er de psykologiske egenskaber nogle som du sagtens kan optimere selvom du ikke er på arbejdspladsen. En af de vigtigste ting for at optimere din arbejdseffektivitet, er at huske at holde pauser.

Når du holder pause med arbejdet, kan du med fordel slukke skærmen og distrahere tankerne hen på noget andet, fx med nogle kryssord eller kabal spill. Det er nemlig rigtig godt at flytte sig både fysisk og mentalt fra sin arbejdsstation når du holder en lille pause, så du kan afkoble korrekt. En videnskabelig undersøgelse har vist at elever ikke er i stand til at lytte fokuseret i længere end 20 min ad gangen. Dette tyder desuden også på, at man i det daglige sjældent er i stand til at fokusere intensivt på noget i flere timer ad gangen, og at det derfor er super gavnligt med små korte pauser lagt ind i din arbejdsplan.

Desuden er det også bevist at fysisk aktivitet hjælper med at styrke koncentrationen, og indlæringsevnen. Når du arbejder, er det desuden en god øvelse at fjerne alle distraherende elementer. Prøv at fokusere på en opgave ad gange, så du ikke nemt bliver distraheret af andre gøremål.