Tag dine børn med på cykeltur som en sund familieaktivitet

Ligesom at man siger at norske børn er født med ski på, så siger man at danske børn er født med fødderne godt plantet på cykelpedaler. Der er måske noget om snakken, og danske børn lærer i en tidlig alder at cykle. Vi har endda et ordsprog med cykler, og der er ingen tvivl om at cyklen er vores foretrukne transportmiddel. Danskerne er således også det folkefærd der cykler næstmest, kun overhælet af Hollænderne.

Der er ikke mange danske børn der ikke lærer at cykle fra de er helt små. Det er meget normalt i det danske samfund, og danske børn bruger da også deres cykler meget i deres dagligdag og som et transportmiddel til at komme fra A-B. Allerede når børn begynder at gå bliver de smækket på den klassiske røde løbecykel, som alle dagsinstitutioner ejer, og så er tju hej afsted. Nogle vil måske huske deres oplevelse af at lære at køre rigtig på cykel uden støtte meget tydeligt, og er nok også et stort milepæn i et dansk barns opvækst, jeg husker i hvert fald min første gang. Inkluderet i processen i at lære at køre på cykel, er det en garanti at man falder et par gange på vejen.

At falde og slå sig, og rejse sig igen og cykle videre, er en vigtig proces i dit barns læring. Derfor er det en super god ting som forælder at opfordre til at deres børn cykler, og samtidig også til den aktive fysiske bevægelse der kommer som resultat af at man cykler – som desuden også er utrolig gavnlig. Er du typen som er mere vild med jerncyklen der har en god motor bagi, så kan du også sagtens tage dit barn med på tur. Det kan du læse mere om på Qvalemc, men det har selvfølgelig ikke helt de samme positive følger som jeg har nævnt ovenover.

 

Nr. 2 på listen over lande der cykler mest

Ja som overskriften jo siger, så er Danmark faktisk nr. 2 på listen over de lande som cykler allermest. Danskerne er altså mere aktive på cykel end både svenskerne og nordmændene, der nu ellers også er glade for deres, som nordmændene skriver det – sykkel. Undersøgelsen er foretaget af Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Lund Universitet, og den viste at Holland er det land i verden som cykler mest, men at Danmark er lige bagefter. Desuden viste undersøgelsen også at 90% af den danske befolkning ejer en cykel, og at danskerne i gennemsnit cykler 1,6 kilometer om dagen.