Sådan bliver du ekspert i SEO

Arbejdet med linkbuilding handler i høj grad om at skabe kontakt til relevante hjemmesider, og sidens webmaster, med henblik på at skabe stærke og organiske backlinks til din hjemmeside eller webshop.

Det er i sagens natur et større arbejde at beskæftige sig med organisk linkbuilding eftersom du skal overbevise modparten, hjemmesidens webmaster, om at det er værd for ham at placere et link til din hjemmeside fra hans hjemmeside.

Mange springer over hvor gærdet er lavest og tilbyder betaling imod placering af backlink på en hjemmeside, men det strider faktisk imod Googles retningslinjer – Google ønsker ikke, at webmastere manipulerer de organiske søgeresultater ved at købe sig til backlinks. Google som søgemaskine ville også miste sin troværdighed, hvis det var tilladt at betale sig til topplaceringer i de organiske søgeresultater.

Derfor er arbejdet med organisk linkbuilding både vigtigt, men også den rette vej at gå. Du risikerer ikke, at Google pludselig straffer hele din hjemmeside eller webshop, fordi du troede det ikke blev opdaget at du købte backlinks for at forbedre dine placeringer på udvalgte søgeord.

Selvom organisk linkbuilding er både tidskrævende og svært, så findes der mange linkbuilding værktøjer som kan automatisere mange af opgaver i processen. Vi vil her præsentere et par af dem, så du kan reducere din arbejdstid i dit daglige arbejde med linkbuilding.

Linkbuilding tools

Majestic SEO – er en online service og uhyre effektivt værktøj til at finde ud af hvilke hjemmeside som linker til din konkurrenters hjemmesider. Du kan faktisk se en næsten komplet linkprofil over enhver hjemmeside via Majestic og finde alle de muligheder som dine konkurrenter benytter sig af – på den måde, kan du selv kontakte disse hjemmesider og forsøge at bygge links. Du sparer tiden på selv at støve relevante hjemmesider op på Google.

Open Site Explorer – har mange af de samme funktioner som Majestic SEO og dette linkbuilding tools gratis udgave har en anelse flere muligheder. Du kan f.eks. analysere på din konkurrenters hjemmesider og se hvilke indgående links de har, hvilke domæner som dominerer deres linkprofil og hvilke ankertekster som indgående link præges af.

Ahrefs – er en online service som er velrespekteret til linkbuilding verden over. Brugervenligheden er helt i top og du kan se rigtigt mange aspekter ved de hjemmesider/domæner du analyserer. Ahrefs kan kortlægge et domænes linkprofil og anvender du værktøjet på dine konkurrenters hjemmesider kan du faktisk følge med i deres organiske linkbuilding. Du kan se hvilke nye links domæner får på dags-, måneds- og årsbasis. Du kan se en linkprofil og linkværdi på alle de links som udgør et domænes linkprofil. Vores tip er at bruge Ahrefs til at finde ud af hvilke domæner som linker til stærke domæner indenfor din genre/branche – kontakt dernæst disse domæners webmaster og arbejd på at skabe backlinks.